FAQ

 Producten en betalen

 Bezorging en retournering

 Accountinformatie

 Feedback en/of ontevredenheden

 Producten en betalen

Waarom zijn de producten van redcoon zo aantrekkelijk geprijsd?
Door zo efficiënt mogelijk grote aantallen in te kopen, de processen zoveel mogelijk te automatiseren en de kosten (huur, bedrijfspand en personeel) goed te beheersen, kan redcoon je de scherpste prijzen aanbieden.

Zijn de producten nieuw?
Ja, alle producten zijn nieuw en worden geleverd in de originele verpakking. Alle producten komen van geautoriseerde handelaren; de fabrikant heeft deze handelaren toestemming gegeven om hun producten te verkopen.

Wat is een ‘Europees model’?
Een zogenaamd Europees model is identiek aan een Nederlands model, maar is vaak voordeliger. Europese modellen zijn bestemd voor de Europese markt en dus ook geschikt voor verkoop in Nederland.

Als een witgoedapparaat, bijvoorbeeld, een tekstpaneel heeft, is de Europese variant niet helemaal gelijk aan het Nederlandse model: bij een Europees model zal het tekstpaneel Duitstalig zijn. Verder hebben Europese modellen printers, in tegenstelling tot de Nederlandse versie, een Duits- of Engelstalig tekstpaneel.

Daarnaast wordt bij een Europees model vaak geen Nederlandstalige handleiding meegeleverd. U kunt echter steeds vaker kosteloos een Engels- of Nederlandstalige handleiding downloaden vanaf de website van de fabrikant of via een zoekmachine.

Bij een EU televisie wordt vaak CI+ voor Nederlandse kabelmaatschappijen niet ondersteund. Uiteraard werken deze televisies wel gewoon met een losse decoder.

Hoe kan ik bij redcoon betalen?
redcoon biedt een groot aantal betaalmethoden om je het winkelen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Je kunt jouw bestelling vooruitbetalen via bankoverschrijving, iDEAL, DIRECTebanking, PayPal of met jouw creditcard.

Betaal je liever pas bij de levering van jouw bestelling? Geen probleem. Dat kan op twee manieren: indien je order van klein of middelgroot pakketformaat is, kun je contant afrekenen bij de koerier; is jouw order van groot of extra groot formaat, dan kunt je zowel contant als met jouw pinpas betalen.

Kan ik bij redcoon ook met creditcard betalen?
Ja, bij redcoon kunt je rechtstreeks betalen met jouw creditcard.

Wat is de Thuiskopieheffing?
De thuiskopieheffing is een vergoeding voor het kopiëren van muziek en films voor privégebruik. Op verzoek van het Ministerie van Justitie, incasseert en verdeelt Stichting de Thuiskopie deze vergoeding. De vergoeding wordt geïnd via organisaties die handelen in datadragers, waaronder redcoon.nl, en verdeeld onder bepaalde auteursrechthebbenden, als (gedeeltelijke) compensatie voor inkomsten die zij mislopen doordat hun werken worden gekopieerd. Onder de auteursrechthebbenden vallen componisten, muzikanten, producenten, auteurs, kunstenaars en regisseurs.

Laptops, tablets, smartphones, harde schijven, ssd’s en harddiskrecorders zijn voorbeelden van producten die onderhevig zijn aan de thuiskopieheffing.

De hoogte van de heffing is mede bepaald aan de hand van de opslagcapaciteit van de datadrager. Voor 2015 gelden de volgende bedragen (exclusief btw):

DatadragerTarief

CD-r & DVD-r

€ 0,02

E-reader

€ 0,70

Externe harddisk

€ 0,70

Portable audio/videospeler

€ 1,40

Smartphone/telefoon met MP3 functie

€ 3,50

Tablet

€ 3,50

Desktop/PC/notebook/server/mediacenter

€ 3,50

Settopbox met harde schijf / HDD recorder

€ 3,50

Voor meer informatie over de thuiskopieheffing verwijzen we je naar het volgende pdf-document op de site van de Rijksoverheid:
Regeling thuiskopieheffingen (Staatsblad 410, 2014)


Kan ik bij redcoon de BTW terugvorderen?
Ja, bij redcoon kun je de BTW terugvorderen als je een artikel uitvoert buiten de EU. Je kunt hiervoor de volgende actie ondernemen:

  • Laat de originele factuur bij de douane voorzien van een uitvoerstempel
  • Stuur de originele factuur naar redcoon Benelux BV, Schorpioenstraat 61a, 3067 GG Rotterdam, met een korte toelichting.
  • Vergeet in deze brief niet jouw Nederlandse IBAN bankrekening te vermelden voor de terugstorting.
Indien je verder nog vragen heeft bekijk de informatiepagina van de belastingdienst hier of neem dan contact op met onze klantenservice via info@redcoon.nl

 

 Bezorging en retournering

Wanneer wordt mijn order geleverd?
Bij een geslaagde betaling via iDEAL, creditcard, PayPal, DIRECTebanking of levering onder rembours worden producten afhankelijk van de leveringsstatus binnen 24 tot 48 uur na verzending vanuit ons magazijn aan je geleverd. Direct nadat je order vanuit ons magazijn is verzonden, ontvang je per e-mail een verzendbevestiging.

Bij orders van pakketformaat ontvang je direct na verzending vanuit ons magazijn een e-mail met een track-and-trace-link waarmee je jouw bestelling kunt volgen. 
Bij orders van groot of extra groot formaat ontvang je de avond voorafgaand aan levering een e-mail en sms waarin staat tussen welke tijdstippen de levering is gepland. Je hoeft dus niet heel de dag thuis te blijven wachten op jouw bestelling. Zorg er wel voor dat je heel de dag van levering bereikbaar bent op het bij de bestelling opgegeven telefoonnummer.

Wat zijn de levertijden van redcoon.nl?
Voor informatie over de levertijden, klik hier.

Levering van orders van pakketformaat vindt altijd plaats van maandag tot en met zaterdag (feestdagen uitgezonderd). Orders van groot of extra groot formaat worden geleverd op maandag tot en met vrijdag (feestdagen uitgezonderd).

Voor goederen die niet '24-uurs levering' of '48-uurs levering' zijn, geldt dat de levertijd afhankelijk is van logistieke processen en van onze leveranciers. In ieder geval vindt levering plaats binnen vier weken.

Mocht de geschatte leveringstermijn van een artikel veranderen, dan zullen we de op onze website getoonde leveringsstatus zo spoedig mogelijk aanpassen en klanten die het product al besteld hebben per e-mail op de hoogte stellen.

Hoe worden grote producten bezorgd?
Levering vindt plaats van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.00 en 20.00 uur (nationale feestdagen uitgezonderd). Bij leveringen via Electronic Logistics B.V. word je uiterlijk de volgende werkdag gebeld om een dagafspraak te maken. Bij geen gehoor zal de medewerker van Electronic Logistics B.V. de voicemail inspreken met een terugbelverzoek. Indien Electronic Logistics B.V. die dag vóór 20.00 uur niet is teruggebeld schuift de levering automatisch twee dagen door. Op de dag van levering ontvang je een e-mail met het verwachte tijdsblok van aflevering. Je hoeft dus niet heel de dag thuis te blijven wachten op jouw bestelling. Zorg er wel voor dat je heel de dag van levering bereikbaar bent op het telefoonnummer dat je bij de bestelling opgegeven hebt.

Hoe kan ik producten terugsturen?
Wil je een product binnen de bedenktijd retourneren? Het is belangrijk dat je de retouropdracht telefonisch of via onze chatservice aan ons doorgeeft. Kijk bij Retourservice voor meer informatie. Valt de datum van jouw retouraanvraag buiten de bedenktijd? Kijk dan even bij Reparatieservice.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?
Nee, het is momenteel niet mogelijk om producten af te halen.

Is redcoon door Thuiswinkel.org gecertificeerd?
Ja, redcoon is door Thuiswinkel.org gerechtigd het Certificaat Thuiswinkel Waarborg te voeren. Dat certificaat kun je hier vinden.

Kan ik bij bezorging van nieuwe producten ook mijn oude apparaten inleveren?

Klein, middelgroot of groot pakketformaat

Op het moment dat je jouw bestelling ontvangt, kun je jouw oude gelijkwaardige elektrische apparaat direct mee teruggeven aan de pakketbezorger van PostNL of inleveren bij het dichtstbijzijnde PostNL Servicepunt indien je daar jouw bestelling afhaalt. Zorg er dan wel voor dat het apparaat ontdaan is van vloeistoffen, etensresten, (frituur)vetten en dergelijke.

Je kunt dit doen door jouw oude gelijkwaardige elektrische apparaat deugdelijk te verpakken in een voldoende stevige doos en deze te adresseren aan:

PostNL Pakketten Recycling
Antwoordnummer 2005
2130RH Hoofddorp

Gelieve dit adres goed leesbaar op de bovenkant van de doos te plakken / schrijven.

Houdt er rekening mee dat de Post NL chauffeur of de PostNL Servicepunt medewerker enkel pakketten aan kan nemen met een maximum formaat van 175 cm x 78 cm x 58 cm en een maximum gewicht van 30 kilo. Om van deze service gebruik te maken, dien je ervoor te zorgen dat het pakket gereed is voor inname op het moment dat de PostNL chauffeur jouw bestelling komt afgeven. 

Groot of extra groot formaat

Wanneer het gaat om grote of extra grote producten, die geleverd worden met Electronic Logistics, kan de bezorger ook gratis jouw oude gelijkwaardige apparaat meenemen. Zorg er dan wel voor dat het apparaat ontkoppeld is, gereed staat en ontdaan is van water, etensresten en dergelijke. (Extra) grote oude apparaten worden uitsluitend op de begane grond afgehaald, tenzij het afhaaladres een etagewoning is die bereikbaar is met een lift. De transporteur bepaalt bij twijfelgevallen ter plaatse zelf of afhaling mogelijk is.

Op de Waddeneilanden kunnen de lokale bezorgpartners van Electronic Logistics helaas geen oude apparaten meenemen. Wel kun je ze daar kosteloos inleveren bij een milieustraat bij je in de buurt.

 Accountinformatie

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?
Als je jouw wachtwoord niet meer weet, kunt je gebruik maken van de functie ‘Wachtwoord vergeten?’. Deze functie vind je zowel onder ‘Jouw account’ als tijdens het bestelproces.

Hoe moet je jouw wachtwoord veranderen?
Je laat ons eerst weten wat jouw e-mailadres is. Dan krijgt je van redcoon binnen enkele minuten een mail met een activatielink. Als je daarop klikt, open je een venster waarin je de mogelijkheid heeft om een nieuw wachtwoord in te vullen.

Kan ik nog gegevens wijzigen als mijn e-mailadres verouderd is of niet meer klopt?
Ja, dat kan. Als je inlogt met jouw huidige wachtwoord en met het verouderde of niet meer kloppende e-mailadres, kun je gewoon in jouw account om gegevens te bekijken en bij te werken. Mocht je het e-mailadres waarmee je bij redcoon aangemeld bent niet meer weten, neem dan contact met ons op, bijvoorbeeld via de chatservice. Als je de medewerker die je spreekt dan jouw klantnummer (KON-R-...) of ordernummer (AUF-R-...), wordt je snel geholpen aan hernieuwde toegang tot jouw account.

 Feedback en/of ontevredenheden

Heb je feedback of ben je ergens ontevreden over?
Stuur ons jouw opmerking bij voorkeur per e-mail. Vul hiervoor het contactformulier in. Wij zullen dit zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden.
Onze medewerkers staan je graag te woord en zullen proberen jouw klacht naar tevredenheid op te lossen.

Ik heb een klacht maar ik word het niet eens met jullie. Wat nu?
Als je het niet eens wordt met ons, dan is het mogelijk jouw klacht door te sturen naar ‘De Geschillencommissie’ van de Stichting Thuiswinkel.org (www.sgc.nl). Meer informatie hierover vind je op www.thuiswinkel.org.
Deze optie kiezen is enkel mogelijk wanneer de wij eerst de mogelijkheid hebben gehad het probleem op te lossen.

Postadres
Je kunt jouw brief richten aan:
Redcoon Benelux B.V.
Schorpioenstraat 61a
3067 GG Rotterdam

Tevens kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/)

Shoppen is sparen

redcoon Benelux B.V.

www.redcoon.nlDeveloped by Lifestyle

Dit bericht verbergenOm jou de beste ervaring te bieden, stemmen we onze site af op jouw behoeften door uw instellingen en keuzes in cookies op te slaan. Voor meer informatie over cookies of om onze cookies niet toe te staan, klik hier.